Upokojeni delavci vzgoje in izobraževanja iz občin Brezovica, Borovnica, Logatec, Vrhnika in Polhov Gradec ter Cerknica tvorijo sekcijo SVIZCI, ki je kolektivni član Društva upokojencev Vrhnika. Svoje srečanje smo pripravili 12. 03. 2009 v osnovni šoli Ivana Cankarja na Vrhniki. Za dobro razpoloženje in kulturne užitke je poskrbel ženski pevski zbor Tonja iz Borovnice, ki je zbrane navdušil z ubranim petjem in mladostnim žarom.

Nato smo pregledali, kaj vse smo počeli v letu 2008. Odpravili
smo se na različne konce Slovenije: na Partizanski vrh, Zelenico, Primorsko, Krimsko pogorje, Polhograjsko Grmado, po logaških poteh, na Pokljuko, na Rovtarsko hribovje in še kam. Del sekcije je namreč zelo aktivna pohodniška skupina.

Organizirali smo tudi tri izlete in sicer dva v Avstrijo in enega v Rezijo.
Tudi letos bomo zahajali v hribe vsak tretji četrtek od Slavnika, Kršičevca, Pokljuke, Krasa in še kam. V aprilu bomo organizirali 4 izlete in sicer v Italijo, v juniju  po sledeh glagoljašev, v jesenskem času pa bomo raziskovali Dolenjsko in Maribor s Pohorjem.

Vabimo upokojene delavce vzgoje in izobraževanja, da se nam priključijo, saj bodo srečevali bivše kolege in kolegice, se sprostili in spoznavali nova okolja.

Zapis: Elica Brelih
Foto: Ivan Kalič