Zimzelenčki smo imeli redni pohod prav na pustni torek, kar je še dodatno popestrilo že tako dobro razpoloženje v skupini, saj so nekateri prinesli s seboj pripomočke za maskiranje.Ker je bilo na Primorskem bolj toplo, smo si šli gret kosti prav na Kokoško.

Iz Lokve smo se napotili proti idilični kraški vasici Prelože, kjer smo si ogledali kapelico, vaški vodnjak in vaška korita. Ob koritih nas je presenetil velikanski divji prašič iz brinovih vej, ki je ostal od nedeljske pustne povorke. Kmalu smo zagrizli v breg in prišli do vrelca Vroček, nato pa preko Velikega gradišča proti Kokoši.

Sproti smo se seznanjali s kraškimi suhimi zidovi in ostanki kaštelirjev, še posebno na Gradišču, kjer so sledi teh prazgodovinskih naselbin še vidne.

Razveselili so nas tudi prvi znanilci pomladi, ki so že kukali iz suhe trave. Ob povratku smo doživeli pravo snežno nevihto, ki pa se je kmalu polegla. Zadovoljni in ne preveč utrujeni smo se odpeljali proti domu.

Tudi skupina Vandrovke so si privoščile malo daljši sprehod, saj je bilo tudi v okolici Vrhnike lepo, sončno vreme. Niso pa zamudile obvezne kavice po sprehodu, za nagrado pa so pohrustale še podarjene krofe. Hvala  pozornemu gostincu!  Tisti, ki to berete, posnemajte jih, saj se vsak torek, ne glede na vreme družijo po različnih poteh po tri ure!

Tekst: E. Brelih
Foto: Janez Cerk