Že eno uro pred pričetkom zbora so se naši člani in članice začeli zbirati v dvorani pri Bajcu. Točno ob 15. uri je bil prostor zaseden do zadnjega kotička, kakor lahko vidite na sliki. Najprej smo prisluhnili oktetu Raskovec, nato pa po ustaljeni proceduri izpeljali zbor članstva.

Zelo skrbno smo prisluhnili poročilu o delu društva, ki ga je prebral predsednik,  gospod Tone Sluga. Posebej se je zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali k uspešnosti delovanja društva, izpostavil pa je člane in članice socialne komisije in prostovoljke, ki tako vestno in redno obiskujejo pomoči potrebne.

Z veseljem je pozdravil tudi goste, med katerimi je bil tudi župan občine Vrhnika in predsedniki sosednjih društev. Z gromkim aplavzom so bila pospremljena poročila o delu socialne komisije, o izvajanju  projekta »Starejši za starejše«, poročilo o balinarski sekciji, poročila o vseh štirih pohodniških skupinah, v katerih se razgibava že preko 150 članov in članic, ter poročila o poteku različnih delavnic.

Tudi nadzorni odbor ni imel nobenih pripomb na vodenje in delo v društvu, še več, celo zelo pohvalno se je izrazil o preglednosti in natančnosti finančnega poslovanja. Nič manjšega aplavza pa nista bila deležna najstarejša udeleženca zbora, gospod Dolfe Malavašič, ki je napolnil 99 let, in gospa Zalaznikova 88 let. Obema smo poklonili šopka.

Članstvu smo nato predstavili bogat program, ki zajema športne in družabne aktivnosti, izlete, delavnice, pohode. Posebno skrb pa bomo namenili starejšim in bolnim ter pomoči potrebnim, zato smo pozvali udeležence, da se tisti, ki čutijo veselje do takega dela, priključijo prostovoljkam in članom socialne komisije, saj jih ni nikoli preveč.
Zboru članstva je spregovoril tudi župan občine Vrhnika, dr. Marjan Rihar in pohvalil  naše pestro  delovanje na različnih področjih.

Sledilo je še družabno srečanje ob klepetu in glasbi. Mnogi so se veselo zavrteli po plesišču.

Tekst: Elica Brelih
Foto: Ivan Kalič