nedelja, 31.5.2009

Tudi pohodniška skupina SVIZCI je imela v tem vročem delu maja pohod in to na Vremščico.

Izbrali smo tisto lažjo varianto iz Košane do cerkvice sv. Urbana in nato do Senožeč. Ko smo zapustili gozd, se je pred nami odprl svet, poln različnega cvetja, zaradi katerega smo sem gor tudi prišli. Še zadnje narcise so se pozibavale v vetru, ki nas je hladil. Na senčnih straneh v grmovju so bile potonke še močnih barv, irisi in zlati koren pa sta se košatila v svojem najlepšem sijaju. Mnogim drobnim cvetkam delamo krivico, ker jih ne omenjamo, vendar bi bil seznam predolg.

Prav nagrajeni smo bili za tako malo truda, saj smo ob vsej bogati cvetani naleteli tudi na odprto cerkvico sv. Urbana, kjer so finiširali še zadnje popravke. Skoraj vse je bilo že nared, saj so jo potem v nedeljo svečano otvorili. Gospodje, ki so bili pri delu, so s ponosom pripovedovali, kako jim je uspelo (krajanom seveda) obnoviti že zelo staro kapelico.

Postajalo pa je vse bolj vroče, zato smo jo z vrha kaj hitro popihali proti borovemu gozdu nad farmo. Med potjo smo si nabrali še šopke posebne trave- peresaste bodalice, ki nam bo še dolgo krasila domove.
Kar dobro razgreti smo prišli do avtobusa, kjer smo si najprej privoščili počitek v senčni travi.

Zapis: ELica Brelih
Foto: Ivan Kalič