ponedeljek, 8.2.2010

Upravni odbor društva in Socialna komisija sta v petek, 5. februarja 2010 pripravila svečan sprejem za našega stoletnika, tovariša Dolfeta Malavašiča, v društvenih prostorih, kjer so stene še vedno krasile intarzije in rezbarije.

Na svečanosti je bil tudi župan, ki je slavljencu zaželel še veliko zdravja in mu izročil darilce. Lepim željam smo se pridružili tudi članice in člani društva.  Predsednica socialne komisije mu je izročila skromno darilce, predsednik društva pa šopek. Pripravili smo tudi krajši kulturni program, ki so ga izvajali naši pevci in pevke ter recitatorka.

Slavljenec, čil in zdrav, je še posebno pozorno je prisluhnil ljudskim vižam in partizanskim pesmim ob spremljavi harmonike.  Pošalil se je celo, da pa ni bilo nobene lovske. Takoj je zazvenela tista o jagru in lisički.

V svojem zahvalnem nagovoru se je spomnil, kako je on deloval pred 50 leti v društvu, pohvalil društvene prostore in nam zaželel veliko dobrega. Posebej se je zahvalil za lep kulturni program, ki ga je razvedril. Pohvalnim besedam  se je pridružila tudi njegova hčerka, ki ga je spremljala.

Zapis. E. Brelih
Foto: T. Sluga