nedelja, 4.10.2009

Prišla je ta vesela  in sladka jesen, polna jesenskih dobrot. Mi upokojenci z Vrhnike smo se spet nudili pomoč pri obiranju. Tokrat smo šli v sadovnjak poln lepih dišečih jabolk in pomagali pri obiranju jabolk.

To se je dogajalo v soboto 3. oktobra 2009 v okolici Krškega, na lepi domači kmetiji, kjer so zelo prijazni in veseli ljudje. Imajo sadovnjake jablan in lepi rdeči sadeži so krasili drevesa in se nam ponujali. Zelo lep je bil pogled še na ne obrane jablane poln jabolk, sonce jim je dajal še zadnjo moč in rahli vetrič jih je božal za v slovo od narave.

Celi dan smo se gibali po sadovnjaku in veselo polnili gajbice.
Toplo jesensko vreme nam je dajalo moči in veselja in vzdušje je bilo zelo prijetno v sadovnjaku. Gospodinja je poskrbela za dobro hrano, gospodar je ponudil domače vino in domači jabolčni sok. Z našim delom so bili zadovoljni.

Za zahvalo smo prejeli v dar jabolka in domače vino. Preživeli smo še en lep dan na podeželju med jablanami obogatenimi s sladkimi sadeži in med prijetnimi ljudmi. Kar prehitro je minil lep sončni delavni dan. Zvečer smo opazovali čudoviti sončni zahod nad prelepo pokrajino, rahlo utrujeni smo se poslovili od prijetne kmetije in prihodnje leto se bomo še vračali.

Besedilo in foto: Fani Šurca