četrtek, 20.5.2010

Člani DU Vrhnika imamo možnost kopanja v Šmarjeških toplicah. Enkrat mesečno, in to vsaki tretji ponedeljek v mesecu se člani kopalci odpeljemo z avtobusom na kopanje.

Po predhodni prijavi v društveni pisarni in obveznem plačilu 18 evrov, težko pričakujemo ta sprostitveni dan v termalni vodi. Zjutraj že vsi nasmejani in dobre volje vstopimo v avtobus in dobra urica vožnje do Šmarjeških toplic je v našem avtobusu veselo razpoloženje.
Kopanja se udeležijo v večjem številu ženske in tudi nekaj kopalcev moškega spola imamo, tako, da je popestritev še večja in družba razgibana.

Ko prispemo v hotel nas lepo sprejmejo in nam zaželijo dobrodošlico, nato se odpravimo v kabine si nadenemo kopalke in sledi veselo kopanje. Ob 11.uri  se poleg bazenov odpre bife in že nam zadiši dobra kavica, z veseljem si jo privoščimo, ki  nas poživi in to je dodatek k dobremu razpoloženji.

Kopanje traja 2 do 3 uri in ob 14.00 uri  že sledi dobro kosilo, ki zelo prija in nam da novih moči. Po kosilu sledi pot proti domu in že ugotavljamo, da je dan kar prehitro minil, seveda se  pa čas hitro obrača in že se veselimo novega meseca in naslednjega kopanja.

Terme Šmarješke toplice ležijo na 169 m nadmorske višine, sredi gozdov in travnikov. Lepote narave in blagodejne klime dopolnjujejo zdravilne učinke vrelca, ki ima 32 * C in je opremljen z ogljikovim dioksidom, magnezijem, kalcijem in kalijem.

Je sodoben center za zdravljenje bolezni srca in ožilja, zdravljenje po poškodbah, bolezni centralnega živčevja, rehabilitacijo športnikov in še bi lahko naštevali. Imajo najsodobnejši medicinski wellness center, ter pestra ponudba športnih in sprostitvenih aktivnosti.

Še se bomo vračali !!!

Besedilo in foto: Šurca Fani