sobota, 15.8.2009

V Društvu upokojencev Vrhnika delujeta dve zelo aktivni pohodni skupini, Zimzelenčki in Sončki, ki odhajata na planinske poti dvakrat mesečno od septembra do junija.

 

  

 

Konec julija pa smo se na pobudo Planinskega društva Vrhnika udeležili 35. Lenčevega pohoda. Seveda ne vsi, ampak le 21 članov iz obeh skupin, ki so se čutili sposobni opraviti visokogorsko turo. Nismo šli peš z Vrhnike na Triglav, tako kot večina udeležencev, ampak smo na pohod krenili s Pokljuke. Vzpon je potekal v lepem vremenu, imeli smo dovolj časa za razgledovanje in občudovanje planinskega cvetja na pobočjih Tošča.

Naš cilj je bil Triglavski dom na Kredarici, ki ga je doseglo petnajst pohodnikov, šest pohodnikov pa je osvojilo tudi vrh Triglava.

Zvečer smo se v jedilnici planinskega doma na Kredarici zbrali vsi udeleženci Lenčevega pohoda in prisostvovali krajši planinski proslavi, v kateri je vsaka pohodna skupina prispevala del programa.

Zjutraj smo se že kmalu po sedmi uri slikali s Triglavom v ozadju, nato pa počasi in varno sestopili na Rudno polje. Čeprav Zimzelenčki in Sončki hodimo na pohode ločeno, smo se v dveh dneh na tej turi dobro povezali in stkali nova prijateljstva.

Sonja Zalar Bizjak