četrtek, 7.1.2010

Društvo upokojencev Vrhnika pripravi vsako leto za svoje člane prednovoletno srečanje, kjer je poskrbljeno za kulturni program, za zabavo in ples ob jedači in pijači seveda.

Letos se sicer pri upokojencih recesija kar pozna, saj je bilo na žalost kar nekaj manj udeležencev kot prejšnja leta, a vendar  nismo skoparili z bogatim programom.

Udeleženci so se z avtobusom pripeljali do dvorane, kjer je bilo srečanje. V uvodu je nastopila naša skupina pevk in pevcev, ki so naštudirali kar lepo število narodnih pesmi ob spremljavi harmonike, ki prav ubrano poje izpod Tonetovih prstov. Poželi so bučen aplavz, kar pomeni, da si jih občinstvo še želi slišati.

Po dobrem poznem kosilu smo se poigrali z baloni, nato pa je sledilo obljubljeno presenečenje. To je bil nastop plesne skupine pod vodstvom plesnega učitelja Petra.

Vaje imajo sicer na Drenovem Griču že kar 10 let, zato je skupina usklajena, s prefinjenimi plesnimi gibi in ustrezno garderobo pa pričara lepote plesa. Že pri prvi točki so poželi bučen aplavz, vzdušje pa se je pri vsaki naslednji točki še stopnjevalo… Seveda je bilo dovolj časa tudi za ples in prijateljski klepet…

Nikomur ni bilo žal, da se je odločil preživeti malo drugače decembrski ponedeljek, saj  je bila potem še do konca starega leta tema s prijatelji prednovoletno srečanje.
Ne oklevajte, pridružite se!

Tekst: E. Brelih
Foto: I.Kalič