sobota, 19.12.2009

Ne prvič in ne zadnjič je naše načrte prekrižalo vreme – namesto na Slivnico smo se Pohodniki Sončki iz PD Vrhnika odpravili kar na Planino nad Vrhniko, ki nas je sprejela odeta v zimsko okrasje.

In kaj je bilo narobe s Slivnico nad Cerknico? Kadar na Vipavskem burja prevrača tovornjake, kakor jih je v torek, takrat je tudi na tisoč metrih nadmorske višine pri nekaj stopinjah minusa hudo mraz. In če je dolgo sleme še zavito v sive oblake, Slivnica res ni privlačen cilj.


Zasnežen gozd je dušil naše glasov

Čeprav je Planina za Vrhničane in okoličane »hišna gora«, se večina nanjo odpravi v lepem vremenu. Torek je bil mrzel in vetroven, kot nalašč za opravila na toplem. Vendar se Sončki ne damo in ni nam bilo žal, da smo se podali na pohod po domačih krajih – od zbirališča pred OŠ Ivana Cankarja čez Storžev grič do koče na Planini, pa na Jelovec, od tam pa navzdol v dolino Bele in čez Gačnik na Vrhniko.


Skupinska fotografija Sončkov pred domačo planinsko kočo

Zimska Planina je bila za nekaj Sončkov še posebno doživetje, ker je take še niso videli. Kljub mrazu se je mnogim zdel zasnežen gozd prav romantičen in ni nam bilo žal, da smo se odpravili na pohod.

Besedilo: Sonja Zalar Bizjak
Fotografije: Sonja Repnik