torek, 1.9.2009

Društvo upokojencev Vrhnika in njegova Socialna komisija vsako leto pripravita družabno srečanje s kulturnim programom za starejše članice in člane v avgustu mesecu. Tudi letos je bilo tako. Kar dvakrat se je sestala komisija, da smo se vse dogovorili, kako bo potekalo srečanje.

Letos so za kulturne užitke poskrbele upokojene članice pevskega zbora Barjanke  iz Borovnice, ki so s svojim ubranim petjem in izbranimi pesmimi marsikomu polepšale dan. Mnogi so kar pritegnili zraven. Tudi članice in člani folklorne skupine iz Ligojne- Cepci, so s svojim duhovitim plesnim dolenjskim programom  nekaterim  vzbudili željo po plesu, ki pa so jo lahko kmalu potešili, saj je duo Litijski odmev neutrudno igral.
Prav tako ni lačen  ostal nihče, saj so v gostilni Pri Krajncu  postregli z okusno hrano in hladno pijačo.

Posebne županove pozornosti je vsako leto deležen najstarejši udeleženec srečanja, saj mu pokloni šopek in posebej čestita. Letos je to bil 99-letni Dolfe Malavašič. Predsednik društva pa je poklonil šopek naslednjemu najstarejšemu udeležencu in udeleženki.

Srečanja se je udeležilo kar nekaj prejšnjih predsednikov in članov Upravnih odborov, članice in člani socialne komisije in prostovoljke, ki so imeli možnost poklepetati z znanimi in neznanimi udeleženci.
Ko so odhajali, so se zahvaljevali za lep in bogat dan, ki so ga preživeli z nami, ki smo to organizirali.

Zapis: Elica Brelih
Foto:  Marjeta Novak