sobota, 13.3.2010

Upokojeni delavci vzgoje in izobraževanja iz občin Brezovica, Borovnica, Logatec, Horjul, Polhov Gradec in Vrhnika se vsako leto v mesecu marcu srečajo v OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki in po kulturnem programu pregledajo, kaj so opravili v preteklem letu.

Tudi letos je bilo tako. Stanka, Mari in Franci, Dragica, Zalka, Vika in Elica smo povabile upokojene na srečanje 11. 03. 2010. Seveda so stekle priprave že takoj po novem letu, ko smo se dogovarjale, kako zagotoviti sredstva za organizacijo in izvedbo programa.

V kulturnem programu je sodelovala skupina učencev in učenk Glasbene šole Vrhnika z učiteljico Vesno Soban in Veronika in Jošt iz OŠ A. M. Slomška z učiteljico Matejo Glušič. Da pa je bilo še bolj zabavno in mikavno, so poskrbeli plesalci plesne skupine pod vodstvom učitelja Petra.

Prijetno nas je presenetil s svojo razstavo dolgoletni, zdaj že upokojeni ravnatelj OŠ IC Janez Sodja, ki je svoje umetnine tudi komentiral.
Vsem iskrena hvala!

V drugem delu pa smo pregledali naše delovanje v letu 2009 in se ozrli naprej. Prisotni so bili zadovoljni, da so se lahko udeležili  štirih izletov in 10 pohodov.

Z veseljem že pričakujejo prvi izlet v aprilu, pohod pa je organiziran vsak tretji četrtek v mesecu,  ne glede na vreme. Nekaj smo zvedeli tudi o možnostih počitnikovanja v SVIZOVIH stanovanjih. Nato smo se zahvalili vsem, ki nam omogočajo prijetna druženja in srečevanja s kolegi in kolegicami (to je odboru, šoli gostiteljici in Sekciji upokojenih delavcev vzgoje in izobraževanja Slovenije) in si zaželeli, da se naslednje leto spet srečamo.

Ob skromni malici smo kramljali o vsakodnevnih stvareh, pa tudi o tem, da nam je lepo ob druženjih, pa naj bo to izlet ali pohod.

Zapis: E. Brelih
Foto: I. Kalič