torek, 1.9.2009

Tudi članice in člani pohodniške skupine Svizci smo se prebudili po počitnicah. Na prvi jesenski pohod smo se podali na Pokljuko, ki nudi mnogo možnosti za sprostitev in uživanje.

Nekateri naši pohodniki so se hladili na slikoviti planini Javornik, ostali smo jo mahnili na planino Lipanca, kjer stoji prijazna Blejska koča s še bolj prijaznim in ustrežljivim upravnikom Jožetom. Za nekatere je bil to cilj, saj so se želeli najesti brusnic in borovnic, nekateri pa smo nadaljevali pot proti Viševniku do Debelega vrha in se nato po strmem pobočju  povzpeli na Mrežce, 1967 m visoko.

Globoko pod nami je bila Krma,  pa Blejska koča, planina Javornik, Rudno polje, visoko nad nami pa Triglavsko pogorje, Rjavina, pa oba Draška vrhova, Viševnik, na drugi strani Fužinske gore, pa Stol… Le kaj bi naštevali, saj ne bi mogli vsega. To je razkošje razgledov, ki ga človek ne pozabi. Nekdo bi rekel za tako malo muk, pa toliko lepega!
No, v tretjem življenjskem obdobju je treba zbrati kar nekaj dobre volje, korajžo in imeti tudi nekaj kondicije, da se odpraviš na tako pot! Čestitke vsem, ki se odločijo in gredo na pot.

Zdaj že načrtujemo izlet po Dolenjski in pohod tudi po Dolenjski.

Zapis: Elica Brelih
Foto: Saša Merkandelj