torek, 27.4.2010

Danes je 27. april in ker je torek, smo se tudi na ta praznični torek podale Vandrovke na redni tedenski pohod. Kljub prazniku, smo se zjutraj vse dobre volje in dobro naspane zbrale pred DU Vrhnika.

Ob 8.uri smo krenile proti Barju. Prehodile smo kar precej poti, pot je bila mehka in zanimljiva, saj smo hodile po barju. Zelo poučna, ne zahtevna pot, ptice so nas spremljale, narava je v polnem cvetenju in zelenju, tako, da ima sprehajalec kaj videti. Ribiči so se zjutraj že pripravljali na svoj ulov rib in ker je bilo lepo in toplo vreme so si nekateri pripravljali na piknik ob jezerčku.

Res je lepa ta naša narava in kdor jo zna opazovati in ceniti ima v sebi veliko bogastvo. Veliko je majhnih jezerov, saj so nekdaj tu kopali glino za opeko in tako so nastala majhna jezera. Čeprav smo tu pohajale že tretjič od kar se družimo, vedno odkrijemo kaj novega in tu je zelo mirna spokojna tišina, tako, da se sprehajalec odpočije in nabere novih moči.

Čutile smo neko pozitivno energijo. In ker je danes praznik OF, smo tudi me Vandrovke počastile ta praznični  dan s pesmijo. Obkrožile smo enega izmed jezerčkov in zapele pesem  »Počiva jezero v tihoti in listje rahlo mu šumi…..«  In ker so med našimi pohodnicami tudi pevke, ki pojejo pri pevskem zboru  DU Vrhnika je pesem še lepše zadonela.

Kar prehitro je minilo torkovo dopoldne in že smo se morale posloviti in oditi vsaka na svoje. Še se bomo podale na to pot, pa mogoče v kakšnem drugem letnem času, saj ima vsak letni čas svoje čare.

Besedilo in foto: Fani Šurca