V torek, 6. aprila 2010 nam je bilo vreme naklonjeno, lepo toplo sonce in jasno nebo nas je spremljalo v jutranjih urah proti Slovenski obali. Že dolgo časa smo čakale na ta dan in želja se nam je izpolnila. Ob osmi uri nas je avtobus odpeljal proti morju.

Ko smo prispele v Izolo smo se najprej okrepčale z jutranjo kavico in naša Vika, ki nas je ta dan vodila nam je ob kavici predstavila plan pohoda in se ji tudi zahvaljujemo za vodenje.

Pot nas je vodila ob  Izolski obali preko Simonovega zaliva in že smo z višine opazovale Mesečev zaliv. Pot je zelo prijetna in morje nas je spremljalo, drevesa so v bujnem cvetju, regrat se ponaša s cvetenjem in oljke so se rahlo zibale v vetru. Vsa narava diši po novem življenju pomlad je tu in vabi turiste.

Prispele smo do velikega križa nad Strunjanom in tam smo imele krajši postanek in od tu pa je prelep razgled na morje in v ozadju se vidijo planine. V Strunjanu smo si ogledale energijski park in bile smo navdušene nad njim.

Kar prehitro je čas minil in 25 zadovoljnih , veselih pohodnic , polne energije smo se morale posloviti od morja. Upamo, da se še vrnemo in uživamo ob naši mali Slovenski obali.

Besedilo in foto: Fani Šurca