petek, 3.12.2010

Društvo upokojencev Vrhnika je organiziralo še eno delavnico izdelovanja izključno novoletnih voščilnic iz naravnih materialov.

Zanimanje je bilo, kljub močnemu sneženju  zelo veliko, saj so marljive članice napolnile naše prostore do zadnjega kotička, kjer se je še dalo ustvarjati. Še dopoldne smo se v pisarni skeptično pogovarjale, kako bo delavnica obiskana.

Od poletja dalje smo sušile in zbirale drobno cvetje, različne lističe, še posebno jeseni, ko se začne vse barvati. Elica Brelih je z vsakega pohoda prinesla kake zanimive rastlinice in jih »prešala« da bi bil izbor materiala čim boljši. Mateja in Andrejka sta vodili delavnico tako, da sta prejšnji dan pripravili vse potrebno za vsako omizje, nato pa razložili tehniko dela.

Ustvarjalne žilice so bile tako močne, da ni bilo časa gasiti niti žeje, še manj pa izmenjevati besede. Druga drugo so vzpodbujale in hvalile, kako lepi izdelki nastajajo.

Marinka je pridala še piko na i in skoraj 300 čestitk je pripravljenih za naše članice in člane, starejše od 80 let ter bolne, ki jih bodo prostovoljci in prostovoljke iz Socialne komisije raznosili s skromnimi darilci pred novoletnimi prazniki.

Vsak izdelek je unikat in ga bomo z veseljem podarili.

Zapis: E. Brelih
Foto: T. Sluga