petek, 24.8.2012

Upravni odbor DU Vrhnika in Socialna komisija vsako leto v avgustu pripravita za starejše članstvo družabno srečanje na letnem vrtu pri Kranjcu. Enako tudi letos, ko se je zbralo preko 100 starejših, med njimi najstarejši gospod Dolfe Malavašič, ki je dopolnil že častitljivih 102 leti. Najstarejša udeleženka pa je bila gospa Marija Jelovšek  z Drenovega Griča s 96 leti.Članice so poskrbele za sladko in prijazno dobrodošlico, nato so vsakemu pomagale poiskati njemu najljubši sedež.

Za prijetno vzdušje je skrbel ansambel Presenečenje z Drenovega Griča in članici KUD Ligojna. Predsednica DU Vrhnika  je vse prisrčno nagovorila in jim zaželela, da bi se kljub vročini dobro zabavali in prijetno počutili. Obvestila je vse, da dežura medicinska sestra in v primeru slabega počutja se naj zglasijo pri njej.

Ob okusni hrani in  prijateljskem klepetu je razpoloženje dvigovala tudi prijetna glasba, ki je na plesišče zvabila kar nekaj plesalcev.
Tudi župan, gospod Stojan Jakin, je udeležence nagovoril in vsem zaželel dobro počutje in prijetno zabavo. Požel je lep aplavz. Predsednica socialne komisije je najstarejšemu udeležencu poklonila šopek, enako tudi najstarejši udeleženki.

Kljub kar vročemu popoldnevu so se prijetno zabavali do večera in nato zadovoljni zapuščali letni vrt. Veliko zahval in stiskov rok je bilo slišati. Za prostovoljke je bila to velika nagrada, saj so se dolgo pripravljale, da bi vse bilo, kot je treba. Mnogi so si obljubili, da se vidijo spet naslednje leto.

E. Brelih
Foto : Sluga T., M. Petkovšek