petek, 25.11.2011

Po nekaj letih premora so se članice Komisije za kulturo odločile, da ponovno organizirajo večtedenske delavnice ročnih del. Pričele so s kvačkanjem in že nastajajo prav zanimivi izdelki. Pohvalno je, da bodo novoletni kvačkani okraski krasili naša okna.

Delavnice so vsak petek od 9.00 do 11.00 v društvenih prostorih. Če še koga srbijo prsti, vljudno vabljene na druženje in nabiranje novih idej za krajšanje zimskega dolgočasja. Delavnice uspešno vodi gospa Milena Brenčič.

Ker vsako leto izdelujemo tudi novoletne voščilnice, smo letos pohiteli. Mentorici Andreja in Mateja (medgeneracijsko sodelovanje, saj sta zaposleni v vrtcu in šoli), sta pripravili štiri različne tehnike in že prej opremili mize z vsem potrebnim. Na delavnico je prišlo kar 25 upokojenk in celo en gospod.

Tako je bilo zelo živahno in skoraj premalo prostora:
pri prvi mizi je Nataša prikazala servetno tehniko izdelovanja voščilnic;
pri dveh mizah so oblikovali srebrne kroglice, Jelka in Marina sta jogurtove pokrovčke umetniško porisali, ostali so ustvarjali kompozicije na zeleni in modri podlagi;

pri naslednjih dveh mizah so sestavljali smrekce zelene in srebrne, pa na modri podlagi bele stilizirane… nastajale pa so tudi čestitke iz posušenih pozidnih rutic, drobne praproti in malih cvetov mačeh.

Za piko na i pa je Marinka dobila v končno obdelavo še vsako čestitko in jo posrebrila ali pozlatila. Tako smo v treh urah izdelali 440 voščilnic, ki jih bomo poslali našim staršim od 80 let in bolnim članicam in članom.

V imenu društva se vsem udeleženkam in udeležencu res od srca zahvaljujem za sodelovanje, druženje in koristno opravljeno delo. Lepo je voditi društvo, kjer je veliko ljudi pripravljenih sodelovati na različnih področjih.

Zapis: Elica Brelih
Foto: Tone Sluga