Niso vsi ponedeljki pusti, dolgi in črni. Ta ponedeljek, 17. septembra 2012, je bil za člane DU Vrhnika zelo prijeten, vesel in morsko obarvan. Kar 54 članov se je v jutranjih urah odpeljalo z avtobusom proti naši prelepi slovenski obali. Naš cilj je bil kopanje v hotelu »Svoboda« v Strunjanu. Naše kopanje je bilo do sedaj v Šmarjeških Toplicah in to enkrat mesečno in tako bo še naprej, razen poletna meseca julij in avgust. Za mesec september pa smo si zaželeli malo spremembe in se podali v Strunjan.

Ko smo prispeli v hotel »Svoboda«, nas je predstavnica hotela lepo sprejela in nam zaželela prijetno počutje v bazenu ali na sprehodu v bližnji okolici. Vsi člani smo se hitro preoblekli v kopalke in veselo poskakali v notranji bazen z ogrevano morsko vodo s temperaturo 32 stopinj Celzija.

Nekateri, ki so pa malo bolj korajžni in imajo radi malo hladnejšo vodo, so se kopali v zunanjem bazenu s 26 stopinj Celzija. Poleg bazena je tudi prijeten lokalček s pijačami, tako da smo si privoščili tudi obvezno dopoldansko kavico. Zelo smo uživali v vodi, plavali, prijetni pogovori in dobra volja je preplavila bazen. Nekateri smo šlo tudi na krajši sprehod do zunanjega kopališča, ki je odlično urejen. Na obali je bilo še veliko kopalcev, ki so se sončili, saj je bilo vreme še čisto poletno. Tukaj je zatočišče resničnega miru prav ob morju-sredi zaščitenega krajinskega parka. Kar prehitro so minile štiri ure in že nas je čakalo okusno kosilo, ki nam je zelo prijalo in prijazno osebje nam je postreglo z osvežujočo pijačo.

Hotel Svoboda, depandansa Vila Park, Vile in hotel Laguna se nahajajo sredi borovega gozdiča poleg morja. Pravijo, da imajo kar 2.300 sončnih ur na leto. V bližini so tudi soline, ki so stare več kot tisočletje. Zelo je poskrbljeno za šport in razvedrilo, tako da se gostje prijetno počutijo in za vsakega se najde zabava. Imajo 80 km označenih pešpoti, dobra kulinarika in še bi lahko naštevala.

Prijeten ponedeljek je minil, vsi dobre volje in polni lepih trenutkov smo se odpravili proti domu z željo, da se bi to še kdaj ponovilo.

Vsi člani, ki smo se udeležili kopanja, se zahvaljujemo DU Vrhnika za tako lep in prijeten kopalni dan. Hvala!!

Zapisala : Šurca Fani
Foto: Sluga Anton