torek, 5.10.2010

Leto je kar hitro naokoli in spet je prišla ta vesela jesen polna dobrot in dela. Tako kot lansko leto smo se tudi letos podali na obiranje slastnih jabolk v okolice Krškega.

Prijazna gospodarja Branko in Sandra sta nas poklicala na pomoč. Z veseljem smo se odzvali in že zgodaj  v soboto zjutraj se odpravili veselo na delo. Zelo lep je pogled na polen sadovnjak. Velika rdeča jabolka se kar sama ponujajo in vabijo obiralca naj jih utrga in položi v gajbice. Bilo je prijetno toplo jesensko vreme, oblaki so se podili po nebu in tudi topli sončni žarki so nas pozdravili in nam dajali moči pri delu.

Delo je potekalo od 9,00 ure pa do 18,00 ure, vmes smo imeli dobro pripravljeno kosilo, ki ga je gospodinja Sandra pripeljala v sadovnjak in z veseljem smo vse pojedli, saj sredi narave je bil apetit še večji. Vsa jabolka, ki smo jih obrali je potrebno še enkrat prebrati in sortirati in pri  tem delu je potrebna natančnost.

Opravili smo dobro delo in ob koncu dela se je nabralo kar veliko sadežev in gospodar je bil zelo zadovoljen in nas je povabil in zaprosil za pomoč še enkrat v prihajajočem tednu. Z veseljem se bomo odzvali in pomagali, veseli smo, da smo zdravi in še polni moči in da lahko še kaj koristimo pa čeprav smo upokojenci.

Ob koncu delavnega dne nas je gospodinja  povabila za dobro obloženo mizo, natočili smo si kozarček vina za moč, ki smo jo potrošili pri deli in že je stekel pogovor o nadaljnjem delu in kaj vse bo še potrebno postoriti, da bodo vsa jabolka obrana. Sonce je zahajalo in žarelo je nebo, mi smo se poslovili in rahlo utrujeni odšli proti domu.

Zapisala in foto: Šurca Fani