V petek, 7. septembra 2012  je Ženska balinarska sekcija DU Vrhnika praznovala petindvajseto obletnico svoje ustanovitve s svečano otvoritvijo razstave o delovanju sekcije in izdajo Zbornika. Takrat se je združilo nekaj bivših kegljavk in s pomočjo takratnega predsednika Staneta Kogovška so 1987 ustanovile lastno balinarsko sekcijo.

V teh letih se je v društvenih vitrinah nabralo lepo število pokalov. Najbolj so vesele prvega, ki so ga osvojile 1988 v Dragomerju in tistega, ki so ga osvojile 1989 v Postojni. Postale so prvič slovenske prvakinje.
Treningi in tekme so se vrstili. Prišlo je leto 2003, ko so s pomlajeno ekipo ponovno osvojile naslov državnih prvakinj.

V svojih vrstah imajo še vedno osem ustanoviteljic, ki kljub visoki starosti – čez osemdeset let – še pridejo na balinišče vzpodbujat “mlajšo generacijo”.

Ob 25 letnici je ŽBS s pomočjo DU izdala drobno knjižico, v kateri so nanizani dogodki teh petindvajset let. Pripravila je tudi slikovno gradivo, ki je razstavljeno v društvenih prostorih. Otvoritev razstave je popestrila domača kulturna skupina z recitatorjem in gosti z županom ,ki so slavljenkam čestitali in jim zaželeli še naprej uspešno delovanje.

Zapis: Marinka Petkovšek
Foto: Marinka Petkovšek

P.S.: V imenu DU Vrhnika želim vsem športnicam in športnikom, balinarkam in balinarjem še veliko užitkov na in ob baliniščih. Z zanosom in žarom mečite balinčke še naprej, se veselite, prijateljujte, tekmujte, zmagujte, se družite, pokončno prenesite poraz, a ob vsem UŽIVAJTE! E. Brelih