petek, 14.12.2012

V nedeljo, 9. decembra 2012, popoldne se je zbralo v največjem prostoru, ki ga premore Cankarjeva Vrhnika, za družabne namene, v gostišču Bajc, preko 100 naših članic in članov na prednovoletnem srečanju, v pričakovanju, da bo prijetno in zabavno.

Na delavnici so članice izdelale lične voščilnice, katerim smo dodali še škatlico čaja “gozdni sadeži” in zavezali s svečano nitko ter  poleg pogrinjka postavili še to darilce. Ob napovedanem času so bili vsi prijavljeni na svojih mestih in nestrpno pričakovali prvih akordov obljubljene glasbe.

Matjaž, Vlado in Branko so zagodli in po prvih šestih taktih je bilo plesišče polno. Glasbeniki so skoraj “pozabili” igrati, saj smo jih presenetili s plesnim odzivom. V kratkem premoru smo se spoštljivo poklonili spominu na ljudskega godca Lojzeta Slaka, saj smo ubrano zapeli “V dolini tihi”. Nekaj časa je bilo tudi pri nas tiho.

Potem pa so se posebno izkazale tiste članice, ki obiskujejo delavnico “plesi v krogu”, ko so zaplesale  “sirtaki”. Požele so bučen aplavz.
Srečanje se je odvijalo v prijetne prednovoletnem vzdušju, ob zelo dobri glasbi in mnogo smeha.

Po šestih urah druženja smo se zahvalili glasbenikom in  osebju ter si drug drugemu zaželeli, da bi ostali prijatelji, da bi nam služilo zdravje in da bi se še čim večkrat srečali ob podobnih priložnostih.

Zapis: E. Brelih
Foto:  I. Kalič