ponedeljek, 29.8.2011

Na sicer zelo vroči četrtek, 25.8. 2011 se je zbralo kar 110 starejših od 75 let na vrtu v gostilni pri Kranjcu. Srečanje že vrsto let pripravlja Socialna komisija pri društvu.

Vsako leto poskrbijo za nekaj novega. Tudi letos je bilo tako. Udeleženke in udeležence je presenetil ansambel Stanka Petriča in pevec Ivan Hudnik.
Kljub neznosni vročini so nekateri po okusnem kosilu vedro in korajžno zaplesali , drugi pa s kramljali s svojimi vrstniki, s katerimi se bolj malokrat srečujejo. Tudi naše prostovoljke in članice ter člani socialne komisije so se pomešali med njimi in jim prisluhnili.

Vsako leto najstarejšima udeležencema poklonimo nekaj minut posebne pozornosti in skromen šopek. Letos sta to bila gospa Jelovškova z Drenovega Griča  in gospod Janez Krašovec.

Iskreno se zahvaljujemo vodji ansambla, Stanku Petriču za donacijo, enako cvetličarni Jana ter članoma Zdravstvene komisije, ki sta bila v pripravljenosti, če bi bilo treba komu pomagati. K sreči se je vse izteklo lepo. O vzdušju pa naj govorijo slike.

Zapis: E. Brelih
Slike: T. Sluga, M. Petkovšek