sreda, 23.3.2011

Drugi pomladni dan, prelep sončni torek, 22. marec 2011 in 27 pohodnic Vandrovk se je podalo na Kuren nad Staro Vrhniko.

Zjutraj ob 8,00 uri smo krenile z našo vodičko Dragico preko Svete Trojice proti Stari Vrhniki. Od tu smo nadaljevale pot proti Kurenu. Naša pot nas je vodila skozi gozd, sonce nas je spremljalo, ptice so naznajale pomladno vzdušje v gozdu in nas pozdravljale. Veliko pomladnega cvetja in tudi čemaž se je že ponujal in vabil naj ga naberemo, saj pravijo,da je zelo zdravilen.

Po uri in pol smo prispele na Kuren, kjer je domača kmetija in ob koncu tedna ponuja domače dobrote . Imajo velik vrt z veliko leseno mizo, okoli nje so klopi in popotnik se lahko spočije in uživa v prelepi naravi. Otroška gugalnica vabi otroke sredi travnika. Od tu je tudi prelep razgled na vse strani neba in, ker je bil lep jasen dan se je videla vsa Ljubljanska kotlina.

Tudi domače živali so nas pozdravile, ki so veselo skakljale okoli hiše. Res je tam gori lepo, ko začutiš pravo tišino in zadihaš sveži podeželski zrak. Ponosna cerkev stoji sredi Kurena in vabi vernike, da jo obiščejo.
Enkrat letno obiščemo ta lepi kraj in tudi ta torek smo se podale na Kuren.

Na vrhu smo se razgledale po okolici, malo pokramljale, se malo spočile, nato smo se počasi vrnile skozi gozd po drugi poti v dolino.
Preživele smo lepo torkovo dopoldne, se naužile svežega zraka in čas je kar prehitro minil in naslednji torek nas že vabi v naravo po novih poteh in vesele smo, da nekaj naredimo za svoje dobro počutje in zdravje.

Zapisala in foto: Fani Šurca