torek, 21.12.2010

Kar mrzli so ti torkovi dopoldnevi, ampak me Vandrovke se kljub mrazu in padavin podamo na pohode v okolico Vrhnike. Dobra volja in veselje do pohodništva nas že zjutraj spremlja in z veseljem se zberemo pred  DU Vrhnika.

Z vodičko si zastavimo pot, ki naj bi jo prehodile in z veseljem krenemo po zastavljeni poti. Gremo po poteh, ki niso preveč zahtevne in , če je veliko snega   poiščemo poti , ki so že prehojene, tako, da nam sneg ne zaide v čevlje, ampak me se tudi snega in padavin ne bojimo.

Na pohodu zapojemo tudi kakšno pesem, tako, da je še bolj veselo. Nekajkrat smo se podale tudi preko Retovja na Štampetov most, ter po znani vojaški poti do Stare Vrhnike, Ljubljansko barje pride v poštev v bolj sušnem obdobju in Zaplana je tudi zelo vabljiva za naše pohode.

Leto se hitro izteka, še dvakrat se snidemo in že je pred nami novo leto z novimi izivi. Uradno smo leto že zaključile, poveselile smo se v bližnji gostilni ob toplem čaju in kuhanem vinu in si zaželele, da bi bilo tudi prihodnje leto tako uspešno, polno lepih doživetij in veliko dobrih pohodov.

Želimo vsem pohodnikom po širni Sloveniji veliko zdravja ,dobrih, srečnih pohodov in veliko uživanja v naši lepi naravi, ki jih nudi naša prelepa Slovenija.  Istočasno želimo vse dobro v prihajajočem letu vsem obiskovalcem te spletne strani »SREČNO«.

Zapisala in foto:  Šurca Fani