sreda, 28.12.2011

Spet smo pred vrati novega leta in me Vandrovke se spominjamo lepih pohodov v letu 2011. Naši pohodi ob torkih skozi vse leto so bili obogateni z razgibanimi pohodi, polno lepih doživljajev, spominov, dobrih ogledov in še bi lahko naštevala lepote, ki so nas obdajale.

Kar čez 30 članic šteje naša skupina in vedno znova se nam pridruži kakšna nova pohodnica in ugotovi , da je v naši skupini prav prijetno. Kod sem že večkrat napisala naše druženje traja vsaki torek ne glede na vremenske razmere in traja od dve do tri uri. Po končanem pohodu sledi obvezna kavica ali topel čaj pozimi, poleti pa hladen napitek.

Hodimo po okolici Vrhnike, tako smo nekajkrat obiskale Štampetov most, Star maln, Staje, Kuren, Koreno, hodile po barju, Storžev grič, Zaplana, Drenov grič in Ligojna in še bi lahko naštevala. Lahko pa se tudi pohvalimo, da smo obiskale tudi nekaj krajev izven Vrhnike.

V mesecu januarju smo obiskale Sveti Jakob nad Medvodami. Bil je lep nepozabni zimski dan in z vrha smo si ogledale vso okolico ki se nam je ponujala v lepem sončnem dnevu.

Aprila meseca smo se podale po Jurčičevi pohodniški poti in prelepa Dolenjska nas je lepo sprejela. September nas je vodil na Križno goro nad Ložem, tudi od tam imamo lepe spomine in fotografije. Proti koncu leta smo se podale na Kras do Pivke in Snežaka, obiskale trdnjavo na Pivki in Šilen tabor, dan je bil lep s soncem obsijan.

Veselimo se že novega leta 2012 in novih pohodov. Enajstega marca bo že štiri leta kar se družimo, hodimo po naši lepi naravi in spoznavamo bližnje in malo daljne kraje. Res je lepa ta naša Slovenija in vredno si jo je ogledovati , spoznavati in uživati v njej. Želimo si samo naprej!!

Vsem pohodnikom po širni Sloveniji želimo Vandrovke zdravja v novem letu 2012 sreče in veliko dobrih pohodov. Uredništvu tej spletne strani pa še veliko uspehov pri njihovem delu.
S R E Č N O !!!!

Zapisala in foto: Šurca Fani