četrtek, 1.7.2010

Kar hitro je leto naokoli in že je minilo deset mesecev druženja in to od septembra 2009  do konec junija 2010. Prehodile smo jesen, zimo, in malo poletja. Družimo se vsaki torek, niso pomembne vremenske razmere.

Vandramo po naši lepi Vrhniški okolici in tudi v druge kraje smo se malo podale. Z našimi pohodi smo začele 11. marca  2008. Do petindvajset pohodnic z veseljem pričakujemo torek in z veliko dobre volje zjutraj ob osmi uri krenemo po zastavljeni poti. Naši obvezni spremljevalci so nahrbtnik, pohodniške palice, udobni čevlji in dobra volja.

V mesecu septembru smo se z avtobusom odpeljale na Pokljuko in si ogledale in prehodile del Pokljuke. Prijetno jesensko sonce, lepa narava in svež zrak so nas napajali z energijo in nam vlivali novih moči.
Tudi v zimskem času se imamo lepo, gazimo sneg, lovimo snežinke in dežniki nam delajo družbo.

Ko je prišla vesela pomlad smo se odpravile na Ljubljansko barje. Na barju je prečudovita narava, majhni jezerčki, zapuščeni čolni, veliko ptic in vsakič smo odkrile nekaj novega. Posnela sem veliko fotografij in vedno znova in znova me navdušuje to barje in zelo rada se vračam na to področje. V tem delu je nekaj kar mi daje novih moči in tam je pozitivna energija. Tišina in mir si podajata roko in vabita v ta čudoviti svet močvirja. Pomembno je, da znaš opazovati in prisluhniti naravi, ki je tako čudovita.

V mesecu aprili smo se odpravile proti morju. Prehodile Izolo in Strunjan. Tam smo bile v najlepšem pomladnem času, ko je bila narava vsa sveža in v polnem cvetju.

Mesec maj pa nas je popeljal na prečudovito Grmado nad Polhovim Gradcem. Z avtobusom smo se pripeljale do vasi Topol in po dveh urah smo že dosegle Grmado. Od tam je bil čudovit razgled na vse strani neba.

Tudi našo Zaplano nad Vrhniko smo nekajkrat obiskale, to je kraj kamor se vedno rade vračamo.

V torek 29. junija pa je bil naš zadnji pohod v tej sezoni. Pohod je, potekal preko Storževega  griča, Blatnega Dola, Gačnika, Staje do »Starega malna«.

V »Starem malnu« je čudovita narava , prijetno gostišče, dobra postrežba in v času vročine se pohodnik ali obiskovalec prijetno ohladi.( fotografije, ki jih vidite na spletu so iz Starega malna).

Tu smo zaključile prijetno pohodniško sezono. Malo smo se okrepčale, poveselile in si obljubile, da se jeseni spet dobimo na istem kraju in ob isti uri. Julij in avgust je čas za počitek in za premislek o novih druženjih in pohodih.

Vsem, ki berete te strani, želimo lepo, toplo in varno poletje. Nasvidenje v septembru !!

Zapisala in foto: Šurca Fani