V sredo, 29. septembra 2010, smo se že drugič udeležili nekateri člani DU Vrhnika trgatve grozdja na Primorskem in to na Planini 74 pri Ajdovščini pri družini Terbižan.

Tako kot vsako leto so nas tudi letos povabili na ta veseli dogodek in  jim nudili pomoč. Imajo kar veliko površino vinogradov, prvič smo trgali samo belo grozdje,drugič pa rdeče grozdje.

Z delom smo pričeli ob 9,00 uri dopoldne. Vrhničanov je bilo 11, bili so še drugi povabljeni, tako, da nas je trgalo okoli dvajset pridnih trgačev. Ob 13,00 uri je sledilo dobro kosilo in to so nam postregli kar v vinogradu, tako, da je jed še bolj teknila. Dobro kosilo smo zalili z dobro domačo kapljico.

Delo smo nadaljevali v pozni popoldanski čas in obrali zelo veliko grozdja in gospodar je bil zelo zadovoljen z našo pomočjo. Ker je letos precej slabega vremena je bilo potrebno kar hitro in ob pravem času pohiteti z delom, saj je grozdje že začelo malo gniti. Na srečo pa je bila ta sreda lepa in suha, tako, da smo izkoristili za trgatev.

Ob koncu dela smo bili vsi zadovoljni, ker smo opravili kar veliko delo, malo smo bili utrujeni, ker pa sta bila gospodar in gospodinja zelo zadovoljna z našo pomočjo je bilo zadovoljstvo obojestransko. Po okusni večerji in zaključku trgatve se nam je gospodar zahvalil in nas povabil na Martinovanje.

Zapisala Šurca Fani in fotografirala