sobota, 18.2.2012

Pust, pust nasmejanih ust,
Pust, pust mastnih ust,
Pust, pust veselih ust,
Pust, pust velikih ust!

In tako je spet prišel med nas ta veseli pustni čas. Vrhniške upokojence je obiskal  v četrtek, 16.2. 2012 ob 16,00 uri in to prav na »ta debeli četrtek« v prijetni gostilni Kranjc na Vrhniki. Pustnega rajanja se je udeležilo približno šestdeset članov, vsi dobro razpoloženi v pričakovanju, da se veselo zabavajo, zaplešejo in se poveselijo s pustnimi šemami.

Za glasbo je priskrbel duo ansambel iz Štajerske, igrala in zabavala sta nas dva prijetna muzikontarja, sta zelo dobra glasbenika in tudi prijetne in zabavne skeče sta pripovedovala, tako, da smo se nasmejali do solz. Seveda gostilničar Franci nam je pripravil zelo dobro in okusno kosilo, dobri pustni krofi so se kar sami ponujali, tako, da je dobra vinska kapljica kar stekla po grlu in ogrela naša srca in dvignila vzdušje in razpoloženje.

Maškare so nas obiskale, se veselo smejale pod maskami, mi pa smo ugibali kdo se skriva pod masko. Ampak se niso dale motiti, veselo so popeljale člane na plesišče in zaplesale. Res, vzdušje je bilo prijetno, sproščeno in enkratno. Plesišče je bilo kar naprej polno in nihče ni bil utrujen.

Tole rajenje se je kar zavleklo v noč in čas je kar prehitro minil in na koncu smo ugotovili kako je lahko življenje prijetno in sproščeno samo treba je iti v družbo se poveseliti in vsaj malo pozabiti na slabe stvari. Upamo, da se drugo leto spet srečamo v maskah in z dobro voljo bomo preganjali zimo.

Vsi, ki boste v tem pustnem času pustovali vam želimo obilo zabave, dobrih pustnih šem in veliko okusnih krofov!!!

Zapisala in fotografije: Fani Šurca