sreda, 27.10.2010

V ponedeljek je deževalo ko za stavo ves dan in celo noč. Nadaljevalo se je v torkovo jutro. Kam pa zdaj? so se spraševali pohodniki in pohodnice.
Že dalj časa smo načrtovali tudi ogled Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, zato odločitev ni bila težka. Le obvestiti je bilo treba vseh 50 pohodnikov o spremembi načrta.

Ker smo člani PD Vrhnika, nam je predsednik društva prinesel vstopnice za v muzej, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Že na poti proti Jesenicam so se nam odstirali krasni pogledi na sveže zasnežene Kamniške Alpe, pa tudi Julijce!  Slike so bile prekrasne, nepozabne!

Muzej nas je prevzel po urejenosti, po modernosti in pestrosti, ker je za prav vsakogar nekaj, še posebej pa ogled z vodenjem. Tudi ogled filma ne pusti nikogar ravnodušnega!

Zaželeli smo si videti slap Peričnik še v naravi in ne samo na filmu, zato smo se zaradi mokrote kar zapeljali do njega. Impresivno! Koliko vode pada preko konglomeratne stene! Človek bi kar stal in gledal, gledal…
Ker se je začelo vedriti, smo se odločili, da se ustavimo še na Bledu in kaj ponovimo o delovanju ledenikov in o nastanku jezera.

Zelo hitro je minila urica in pol, ko smo obhodili jezero, posijalo je sonce in vedrih obrazov smo poiskali topel kotiček, kjer smo se posladkali  z blejskimi kremnimi rezinami. Zaključili smo pohodniški dan, ki je bil v marsičem drugačen, a bogat, poučen in zanimiv.

Zapis: E. Brelih
Foto: V. Nikolić