nedelja, 17.5.2015

Otvoritveni balinarski turnir v počastitev občinskega praznika
V soboto, 9. maja je balinarska sekcija  pri DU Vrhnika organizirala  otvoritveni turnir v balinanju ob prazniku občine Vrhnika. Sodelovalo je kar 18 ekip, kar je bilo največ doslej v karieri balinanja na Vrhniki.

Navzoče je pozdravila predsednica Društva upokojencev Vrhnika, Elica Brelih, veseli pa smo bili, ker se je  pozdravu pridružil tudi župan občine Vrhnika, gospod Stojan Jakin. Oba sta orisala pomen občinskega praznika in zaželela veliko uspeha vsem sodelujočim ter prijetno druženje pod našo lipo ob balinišču.

Glavni sodnik Simon Ogrin  je razdelil ekipe in 9 moških  ekip ter 3 ženske so se odpravile v Sinjo Gorico na 4 stezno balinišče, 6  ženskih ekip pa je ostalo na domačem igrišču na Vrhniki.

Ob rahlem rosenju se je tekma pričela, vendar nam je bilo nebo kasneje  naklonjeno, saj je pregnalo oblake  in posijalo je sonce.

Dobro smo se borili za točke in ženska ekipa DU Vrhnika je osvojila 1. mesto, druga je bila ekipe Postojne, tretja ekipa DI Vrhnika in četrte so bile tekmovalke Polhovega Gradca.

Nato  so se razvrstile ekipe DU Rakek, DU Logatec, DU Dragomer, DU Loška dolina in DU Cerknica.

Pri moških so osvojili 1. mesto Logatčani, 2 .mesto ekipa DU Postojna, 3. mesto DU Rakek, 4. mesto DU Loška dolina, ostala mesta pa DU in DI Vrhnika, DU Cerknica, DU Polhov Gradec in Dragomer –Lukovica.

Prve štiri  moške in ženske ekipe so prejele pokale, ki jih je prispevala občina Vrhnika.

Pomerili smo se tudi v bližanju za posameznike.

Najboljša posameznica je bila Marija Gruden iz Polhovega Gradca, najboljši posameznik pa  Konrad Benkič z Vrhnike.

Zjutraj smo  domače balinarke pripravile pogostitev za vse udeležence  tekmovanja.

Kosilo za vse prisotne  je prispeval najemnik bifeja,  g. M. Keršmanc, ki je pripravil čudovit pasulj z veliiiiko klobaso, za sladico pa je poskrbela (kot že nekaj let ) slaščičarna Breza. Obema glavnima sponzorjema se iskreno zahvaljujemo, kakor tudi vsem ostalim, ki so pripomogli, da je bilo tako, kot mora biti.

Se vidimo naslednje leto!

Zapis: Marinka Petkovšek
Slike: Leon Novak