Četrtek, 24. oktobra 2013

Vrhniški upokojenci združili kostanjev piknik in martinovo
Odklopili smo se od vsakdanjika in se združili v eno prijetno veliko skupino  osemdesetih veselih in družabnih upokojencev na »Martinovem kostanju«.

Na ekskurzijo z zabavo smo se odpravili proti Dolenjski in proti Posavju, kjer smo si  ogledali brežiški grad. Del gradu je preurejen v Posavski muzej, kjer so v več zbirkah predstavljena različna obdobja in različni vidiki krajevne zgodovine. Posebno lep primer pa je renesančni del grajske arhitekture s kapelo, slavnostnim stopniščem in viteško dvorano, ki je bogato poslikana z freskami, ki so delo freskanta Ignacija Flurerja. Zelo je akustična in namenjena raznim prireditvam in koncertom. Ob spremljavi  klavirja smo se tudi sami preizkusili, kako zvenijo naši glasovi.

Nadaljevali smo vožnjo proti Krškemu in ob savskih elektrarnah proti odcepu za Bučko in se pripeljali do gostišča Luzar v Škocjanu. Dobro so nas postregli, veliko je bilo sproščene zabave in plesa ob zvokih hišnega ansambla.

Glasbena skupina našega društva s spremljavo harmonik in kitare pa je z nastopom  popestrila  dobro razpoloženje.

Željni sprehodov so si ob prijetnem  jesenskem soncu in mavrici toplih barv ogledovali okolico Škocjana, vsi  pa se  do sitega najedli slastnega pečenega kostanja.

Bili smo v lepi pokrajini, odeti v jesenske barve in ni težko ugotoviti, kaj je bilo za dušo, telo in želodec. Vse smo napolnili in zaključili dan z vožnjo proti Vrhniki.

Zapisala Ivanka Sluga
Foto: Vinko Sluga, Fani Šurca