sobota, 25.10.2014

Za pohodniški četrtek SVIZCEV je bilo napovedano deževno vreme, zato smo naš obisk Črnih hribov preložili. Odločili smo se, da gremo vseeno na pohod. Zjutraj se nas je na Vrhniki zbralo 30 pohodnikov. Pozdravilo in presenetilo nas je sončno in toplo jutro.

Iz Mirk nas je pot najprej vodila nad zatrepno dolino velikega Močilnika

Podali smo se na pot v Logatec. Pot nas je vodila do Mirk. Tam smo zavili na gozdno pot in se počasi vzpenjali nad zatrepno dolino Velikega Močilnika po gozdu, ki ga sestavlja predvsem beli gaber, do Štampetovega mosta. Po stari cesti smo nadaljevali pohod proti našemu cilju.

Razveselili smo se sončnih žarkov, ki jih nismo pričakovali

Ob poti smo si mimogrede ogledali še zavarovan vhod v Logaško jamo. Vanjo vodi 30 m globoko vhodno brezno, pod katerim je vodoravni rov s kapniki. Danes je jama za oglede zaprta. Ob opazovanju jesenske narave, prijetnem druženju in klepetanju smo prišli v logaško industrijsko cono za železnico.

Za nami so ostali oboki Štampetovega mosta

Hodili smo v območju medveda, vendar smo bili zanj preglasni

V bivši KLI-jevski menzi smo si privoščili okusno malico, se odžejali in odpočili. Pred odhodom smo naredili še eno gasilsko fotko in se odpravili na avtobusno postajo. Avtobus je pripeljal kot naročen. Logatčani smo se poslovili od kolegov in jim zaželeli lep dan še naprej.

Zadovoljni Svizci po končanem pohodu

Zapisala Majda KavčiČ
Fotografije: Sonja Zalar Bizjak