petek, 30.8.2013

Na srečanju starejših od 75 let je bilo tudi letos živahno in veselo
Članice in člani socialne komisije pri Društvu upokojencev Vrhnika vsako leto organizirajo družabno srečanje starejših članic in članov. Letos se je druženja udeležilo preko 100 članov. Vreme je bilo prav prijetno za posedanje na vrtu in prijeten klepet med znanci, sosedi in sošolci, ki se vedno manjkrat srečujejo.

Srečanja se vsako leto udeleži tudi župan, ki udeležence nagovori s prijaznimi  besedami. Najstarejši udeleženki je poklonil šopek nageljčkov. Predsednica komisije, Milena Svenšek pa je izročila šopek najstarejšemu udeležencu.

Veseli smo bili tudi, da se je vabilu prijazno odzvala predstavnica vrhniške Karitas, gospa Marica Štirn, s katero zelo lepo sodelujemo. Po uvodnem nagovoru predsednice, pozdravnem županovem govoru in nekaj taktih glasbe, se je dobro ulegel zelo dober bograč in vrhniški štrukelj s slivami.

Ko je bilo dovolj kalorij, so se mnogi veselo zavrteli na velikem plesišču, ostali pa obujali spomine. Ob odhodu smo si zaželeli, da se naslednje leto ponovno srečamo na taki prireditvi.

Zapis: E. Brelih
Foto: M. Petkovšek