Za letošnje jesensko družabno srečanje ali za Martinov kostanj smo naše članice in člane popeljali v Belo krajino. Martinov kostanj namreč združuje kostanjev piknik in martinovanje. Za popestritev dne pa smo izbrali še nekaj ogledov.

Hladen in deževen dan ni bil ravno primeren za sprehod in spoznavanje Črnomlja, smo pa ob res dobrem vodenju gospe Sonje hitro pozabili na vremenske neugodnosti. V dobri uri smo odkrivali njihovo zgodovino, se pravi potovali skozi čas, se spoznavali z belokranjsko tradicijo, naravnimi lepotami, kulturna dediščina pa nam je bila prikazana v Primožičevi hiši. Poimenujejo jo kar hiša rokodelcev.

Belokranjci pravijo, da ne odprejo za obiskovalce samo svojih vrat, temveč tudi svoja srca.

Za zaključno družabno srečanje smo izbrali gostišče v Semiču. Pripravili so nam dobrote iz njihove kuhinje, obilico lepo pečenega kostanja z dobrim mladim vinom. Ob zvokih ansambla Hit smo se naplesali, za popestritev pa so priredili še krst mladega vina.

To je dan za odklop od vsakdanjika, za razvedrilo, rekreacijo ob plesu in druženje. Bodite naši člani, pridružite se in uživali boste v naši družbi.

Ivanka Sluga