ponedeljek, 19.3.2018

Medgeneracijsko sodelovanje je obrodilo sadove, saj so se naši udeleženci računalniškega tečaja veliko naučili.

V obdobju med 26. 2. in 8. 3. 2018, je na šoli potekal brezplačen tečaj računalništva, ki so ga vodili učenci prostovoljci z mentorji. Pridružilo se nam je nekaj naših babic in dedkov. Veseli smo bili, da so se nam pridružili tudi iz Društva upokojencev Vrhnika, ki so bili nadvse željni novega znanja. Delo je potekali v dveh nivojih – začetnem in nadaljevalnem. V nadaljevalnem so imeli udeleženci možnost individualnih vprašanj in razlage.

Kaj vse smo se naučili? V prvi delavnici smo spoznali nekaj o sestavnih delih računalnika in o njegovi zgodovini nastanka. V naslednjih dveh delavnicah smo si ogledali, kaj nam nudi urejevalnik besedila. Pisali smo besedila, vstavljali in urejali slike, tabele ter si ogledali bližnjice do posameznih ukazov. Pogovarjali smo se o pasteh in varni uporabi interneta. V zadnji delavnici smo si pobližje ogledali uporabne spletne strani in brskali po spletu. Ker vemo, kako pomembno je naše zdravje, saj med brskanjem po internetu čas kar beži, pa nismo pozabili tudi nanj. Prostovoljci šole so med krajšimi premori pokazali vaje za raztezanje in dobro počutje, vmes smo se posladkali s sadjem in toplim čajem. Za konec pa so tudi nam, prostovoljcem, udeleženci pripravili presenečenje in nam spekli domače dobrote. Pa naj še kdo reče, da nam, Slomškom, ni luštno!

Preživeli smo popoldneve, polne dobre volje, druženja in učenja. Veselimo se in upamo na še več takšnih.

Pripis:  Udeleženci tečaja računalništva upokojenci Društva upokojencev Vrhnika se zahvaljujemo za prijazen sprejem in potrpežljivost ter pripravljenost, da smo se marsikaj uporabnega naučili.
Se že veselimo sodelovanja z vami!

Prostovoljci osnovne šole AMS Vrhnika