Elica Brelih, 7.12.2018

Dan ZDUS, ki smo ga zaznamovali 28. 11. 2018 na Gospodarskem razstavišču, je bil poseben dan tudi za Društvo upokojencev Vrhnika. Poseben zato, ker so nas v Območnem odboru Notranjske in vodstvo osrednje pokrajinske zveze prepoznali kot najbolj delovno in uspešno društvo upokojencev na tem območju za leto 2017.

Tako je DU Vrhnika prejelo obvestilo o priznanju in povabilo, da se na osrednji prireditvi predstavimo z rokodelskimi izdelki, kot še 12 drugih nagrajenih društev iz vse Slovenije.

image

Metka Krašovec

Odločili smo se, da predstavimo pletarsko delavnico in izdelke naših marljivih klekljaric na temo Ivana Cankarja. Pletarske izdelke sta izbrali Marta Rijavec in Jožica Gradišnik, klekljarske pa Ivica Česnik in Metka Krašovec.

Svečani prireditvi so prisostvovali predsedniki vseh društev upokojencev Slovenije in visoki gostje s predsednikom vlade na čelu.

Predsednica DU Vrhnika, Elica Brelih, je še z dvanajstimi predsedniki društev prejela priznanje ZDUS in skromno denarno nagrado za društvo.

image

Metka Krašovec
image

Metka Krašovec

Po kulturnem programu pa so si vsi prisotni ogledovali razstavljene izdelke nagrajenih društev. Velike pozornosti je bil deležen klekljan Smrekarjev portret Ivana Cankarja in drobni pletarski izdelki.

image

Metka Krašovec

Jožica in Metka sta komaj zmogli odgovarjati na številna vprašanja o postopkih in materialih. Zelo malo časa je ostalo za slikanja, a predsednik ZDUS in predsednik vlade sta nam posvetila trenutek časa za slikanje.

Zelo smo zadovoljni in ponosni, da so nas drugi opazili, kaj vse delamo in kako smo organizirani.

Upam in pričakujem, da se nagrade in priznanja veselijo tudi vsi naši člani in članice in da bodo še bolj aktivno delovali na različnih področjih.

image

Metka Krašovec