Elica Brelih, 12.9.2019

Tudi letos so članice in člani socialne komisije in prostovoljke organizirali družabno srečanje starejših članic in članov na vrtu pri Kranjcu.

Prijazno pozno poletno sonce je ravno prav ogrelo prostor, tako da so udeleženci uživali ob pripravljenem programu.

Letos je Komisija za priznanja, imenovanja in volitve izkoristila množično prireditev, na kateri se zbere več kot 100 udeleženk in udeležencev, med katerimi je tudi celoten UO, za podelitev priznanj Osrednje pokrajinske zveze nekaterim našim najbolj delovnim članicam in članom iz različnih področij delovanja.

image

Željko Jadanić

Tako so priznanja prejeli:

Marta Rijavec za področje kulturne dejavnosti, posebno za organizacijo in postavitve razstav in organizacijo nastopov pevskega zbora,

Ivanka Sluga za odlično organizacijo in vodenje izletov in družabnih srečanj,

Tone Sluga za dolgoletno skrb kot gospodar stavbe in strokovni pristop pri upravljanju z našo nepremičnino,

Vesna Stare za uspešno vodenje projekta Starejši za starejše in kot zelo priljubljena in aktivna prostovoljka ter

Jernejka Telban , ki z mnogimi strokovnimi nasveti pomaga različnim komisijam, je aktivna prostovoljka, ki rada obiskuje bolne in nemočne, še posebno se angažira na Drenovem griču in Lesnem Brdu.

Vsi nagrajenci so poželi bučen aplavz in bili deležni številnih čestitk prisotnih.

Sledilo je dobro kosilo z bogračem in štrukljem, nato pa so prišli na račun plesalci, saj je ansambel presenečenje poskrbel za vedro domačo glasbo.

image

Željko Jadanić

Nismo pa pozabili tudi na šopke presenečenja, ki sta jih letos prejela Jožefa Pižmoht in Lojze Dobrovoljc, ki sta bila med najstarejšimi udeleženci.

Tudi zaplesala sta solo ples, voziček pa ni bil nobena ovira, da ga ne bi Tone spretno vrtel v ritmu valčka. Ostali udeleženci so celotno skladbo pospremili z bučnim ritmičnim ploskanjem.

Na tak vesel in prijeten način smo zaključili srečanje in si obljubili, da se ob letu osorej spet srečamo.

image

Željko Jadanić