sobota, 26.5.2018

V čudovitem okolju in kljub slabi vremenski napovedi smo uspešno pripeljali do konca balinarski turnir ob občinskem prazniku občine Vrhnika.

Zjutraj ob 8. uri je bila otvoritev, kjer so udeležence turnirja pozdravili vodja balinarjev, Marinka Petkovšek, Elica Brelih, predsednica DU Vrhnika in gospod Stojan Jakin, župan Občine Vrhnika. Oba sta opisala tudi pomen praznika občine in Cankarjevega leta, ki ga letos še posebej praznujemo. Pozdravom se je pridružil tudi gospod Primož Hainc, podpredsednik državnega zbora.
Sodnik Brane Šefran je razdelil ekipe, ki jih je bilo kar 17. Nekaj v Sinjo gorico, predvsem moške in tri ženske ekipe, šest ženskih ekip pa se je borilo na igrišču pri DU. Finale in bližanje v krog se je odvijalo na igrišču pri DU.
Domače balinišče je bilo letos res lepo pripravljeno, kar gre zahvala našemu Željku, ki skrbi, da je vse, kot mora biti.
Ženski del balinark smo pripravile zajtrk – pecivo in potice, narezke, obvezno kavo in čaj, pa tudi malo močnejšega za pogum . Ni nam bilo žal časa in utrujenih nog, saj so bili udeleženci turnirja zelo zadovoljni in marsikatera pohvala je dobro dela našim ušesom in seveda egu.
Da pa je bilo vsega dovolj, so poskrbeli naši prijatelji, ki podpirajo naša prizadevanja in športna druženja.
Firma M. Kršmanc je prispevala kosilo za vse udeležence, za kar se jim posebej zahvaljujemo. Tudi slaščičarna BREZA je poskrbela za sladico za vse udeležence in kot je že kar tradicija, so udeleženci že vedeli, da bodo pri kosilu »Vršniške kremšnite«.
Pekarna Žito Vrhnika je prispevala več vrst kruha.
Da pa smo lahko speljali vse tako uspešno, so prispevali tudi naši prijatelji balinanja: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika, Istenič, Baškovč, Adamič , Berzo, cvetličarni Jana in Karmen, gostilna Kranjc, Turšič, Cankarjev hram, Metka Bife Mreža, Triglav –servis Caserman, trgovina Blatnik, Frizerski salon Neti in trgovina Maja.
Hvala še enkrat vsem sodelujočim in donatorjem v imenu balinarske sekcije pri DU Vrhnika.
Avtorica: Marinka Petkovšek