Martina Fajdiga, 2.4.2019

Medgeneracijska prireditev Z ljubeznijo v pomladne dni.

Nekaj je v zraku.

Lepega. Nežnega.

Mimobežnega.

Nekaj je v zraku.

(T. Pavček)

Ta in še več Pavčkovih verzov je v ponedeljek, 25. 3. 2019, ob 18. uri odmevalo v Cankarjevem domu na Vrhniki, kjer so učenke in učenci OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika z mentoricami in člani Društva upokojencev Vrhnika pripravili prireditev z naslovom “Z ljubeznijo v pomladne dni oziroma Pozdrav pomladi.”

image

Martina Fajdiga

Osmošolki Ana Petrič in Nina Muratagić sta dinamično povezovali prireditev, v kateri so se predstavile različne glasbene in literarne točke.

image

Martina Fajdiga

Prireditev je z znanima ljudskima skladbama otvoril otroški pevski zbor pod vodstvom gospe Lidije Lenarčič. Na klavirju jih je spremljala gospa Tamara Jerina. V nadaljevanju se je predstavila še šolska folklorna skupina pod vodstvom gospe Tanje Zupan s plesnim in pevskim ljudskim izročilom koroških pokrajin. Ni pa manjkalo niti literarnih točk, saj sta se nam z recitacijama predstavili šestošolka Lucija Malovrh ter osmošolka Manuela Mokotar s prelepo pesmijo o ljubezni, ki jo je napisala sama. Gospa Breda Janjić iz Društva upokojencev Vrhnika pa je recitirala avtorsko pesem gospe Ivanke Petelin z naslovom Dih pomladi. Zbor Društva upokojencev Vrhnika pod vodstvom gospoda Jožeta Jesenovca se je najprej s pesmijo Ivana Malavašiča poklonil naši Vrhniki, v nadaljevanju pa razveseljeval še z nekaj čudovitimi pesmi.

image

Martina Fajdiga

Glasbeno literarne točke so se ves čas prepletale z duhovitimi pogovori in situacijami dramske skupinice, sestavljene iz babice, ki jo je zelo vživeto igrala gospa Katja Hvalica, dedka, ki ga je izvrstno predstavljal gospod Matjaž Žirovnik in vnukinj – vnetih osmošolk Zoje Vučko in Mance Malovrh. Razpravljali so o tem, kako se časi spreminjajo, kakšne igre so se igrali včasih in kakšne se igramo danes in kaj vse lahko podarimo našim mamicam za materinski dan.

Za konec sta prvošolki Lina Olas in Tinkara Buček zelo prisrčno recitirali pesmi o dedku in nas spomnili na to, kako pomembno je preživljati čas z našimi najbližjimi. Na recitacije, vodenje ter dramsko igro je učence skrbno pripravljala gospa Petra Žitko, ki je hkrati tudi koordinirala celotno prireditev.

image

Martina Fajdiga

Vsi nastopajoči so s svojimi nastopi drug drugemu in vsem obiskovalcem še enkrat več dokazali, da:

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,

ne pod palcem skrit zaklad.

Sreča je, ko se delo dobro opravi

in ko imaš nekoga rad.

(Tone Pavček)