E. Brelih, 14.9.2020

Kljub koroni so se spet zbrale prostovoljke še v avgustu in se odločile, da bodo v septembru pripravile 40 humanitarnih paketov hrane za tiste, ki so najbolj osamljeni in pomoči potrebni, kar poznajo s terena.

Na roko jim je šla tudi odločitev Občinskega sveta, da je prvič, odkar deluje projekt starejši za starejše, v proračunu predvidel 4000 evrov za pomoč pri delovanju projekta, na razpisu za humanitarne dejavnosti pa smo bili tudi uspešni.

Iz teh sredstev smo lahko kupili računalnik, ki je nepogrešljiv aparat pri delovanju projekta. Tudi potne stroške bomo lahko poravnavali.

Prostovoljke so sestavile seznam prehranskih artiklov, ki pridejo najbolj prav starejšim. Ko je bilo vse nabavljeno, so v petek pripravile 40 paketov, jih naložile glede na prejšnje dogovore, komu kaj, v avtomobile in v treh ali štirih dneh bodo prejemniki “bogatejši” za kakih 16 kg hrane.

Nikoli pa ne pozabijo na Pokojišče, ki tudi spada v našo občino in vedno pregledajo potrebe. Prostovoljke in prostovoljci so povsod dobrodošli, saj z mnogimi še poklepetajo in jim tako polepšajo dneve samote.

Pri tem pa ne pozabijo zaščititi sebe, saj nosijo zaščitne maske. Upoštevajo tudi varnostno razdaljo tako, da pakete dostavijo skozi vhod, potem se pa pogovarjajo bolj na daljavo.

V imenu Društva upokojencev Vrhnika se moram za požrtvovalno delo in množico ur prostovoljnega dela zahvaliti vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki kakor koli pomagajo lajšati samoto in težave starejšim. Same pa pravijo, da so po takih obiskih bogatejše za marsikatero spoznanje, ki jim omogoča notranji mir.