Elica Brelih, 21.3.2019

Po prijetnem kulturnem programu, ki so ga izvedle članice in člani MPZ DU Vrhnika in ogledu izbranih slik o delu, ki so se nizale na steni, smo nadaljevali z zborom članov društva, na katerem je bil prisoten tudi predsednik ZDUS.

Po izvolitvi organov zbora je o delu poročala najprej predsednica, nato pa predsednice in predsedniki komisij.

image

Leon Novak Kulturni program pred začetkom zbora članov.

Predsednica je poudarila pomen prostovoljstva za starejše, saj izvajajo obsežen program skozi celo leto zelo odgovorno in požrtvovalno. Prostovoljke in prostovoljci obiskujejo bolne, starejše od 80 let, pripravljajo in raznašajo humanitarne pakete, praznična darilca pred novim letom, izdelujejo voščilnice za rojstne dneve, novoletne voščilnice, (kakih 500 novoletnih in za rojstne dneve nad 80 let cca 300 vsako leto!), anketirajo starejše od 69 let, prirejajo razstave, pripravljajo recitale,proslave, organizirajo izlete, ekskurzije in družabna srečanja, pripravljajo in vodijo pohode kar petih skupin (240 pohodnikov in pohodnic, 2 vodnici in 3 vodniki!), telovadijo, trenirajo in tekmujejo v balinanju in pikadu, opravljajo pisarniška dela, ki jih predpisuje včasih neživljenjska zakonodaja, odločajo o porabi zbranih sredstev iz članarin in upravljajo s stavbo … in še mnogo kaj. Zaključila je z zahvalo vsem, ki kakor koli delujejo, sodelujejo, ustvarjajo, se udeležujejo prireditev in prispevajo, da so upokojenci v občini in širše opazni. Predsednik ZDUS je delovanje vrhniškega društva upokojencev zelo pohvalil.

image

Leon Novak Prejemniki bronastih in srebrnih priznanj.

Tudi poročila vseh komisij so bila zelo izčrpna, zato velika pohvala za delo. Prav tako smo si letos naložili veliko dela, saj smo potrdili bogat program.

V drugem delu zbora pa so bili nekateri člani in članice nagrajeni z društvenimi priznanji za zelo aktivno delovanje v društvu.

Bronasto priznanje društva so prejeli: Metka Grom, Gregor Mesec, Jelka Šantelj in pikaderska skupina. Srebrno priznanje pa: Marjana Kolenko, Igor Novljan in NežkaVihtelič.

image

Leon Novak Med najstarejšimi tudi Rezka in Rajko.

Po končanem uradnem delu smo veselo poklepetali ob skromnem prigrizku in si obljubili, da se čim večkrat srečujemo na naših prireditvah.