Ivanka Sluga, 23.9.2020

 

Letošnje leto je pač tako, da se je potrebno prilagajati navodilom, ker nas onemogoča koronavirus in otežuje delovanje na vseh področjih, tudi na področju turizma.

Zlasti je težko organizirati skupinske izlete, kjer so težave z omejitvami še večje.

To velja tudi za naše upokojenske programe. Kar nekaj zanimivih izletov smo načrtovali za letošnje leto, pa se zapleta. Če ni omejitev v Sloveniji, so pa v sosednjih državah. Upamo na ugodnejše drugo leto.

Zelo malo smo se letos organizirano srečevali, kaj šele, da bi se družili ob glasbi in uživali na kakšnem izletu. Vse je odpadlo in to ni dobro. Dobro ni zato, ker ni več druženj, ni povezanosti in je odmik starejših od okolij, kjer bi lahko doživljali kaj prijetnega.

Ob izdaji upokojenskih prevoznih popustov smo se odločili za naše člane organizirati izlet z ogledom Maribora. Prevoz z vlakom je nekaj, kar obuja spomine na stare čase. Uspelo nam je; lep izlet smo imeli, še vreme je bilo prav poletno. Vožnja je bila udobna, tudi dokaj hitra. Sledil je voden ogled po Mariboru, za dodatek k dnevu pa še malo hrane in počitka na Lentu.

Skupinska fotografija ob modri kavčini pa kaže, kako prav smo se odločili in koliko je bilo zanimanja za naše prijetno druženje.