1. – 9. 4. 2022

V začetku aprila se je 40 vrhniških upokojencev odpeljalo na dopust proti morju, na otok Lošinj. Hrvaški otok leži v južnem Kvarnerju. V davni preteklosti sta bila otoka Cres in Lošinj en otok, z izkopom kanala pri Osorju, (v rimski dobi) pa sta nastala dva otoka.

Vremenska napoved je bila obetavna in je napovedovala sončno vreme. Prelepo vreme smo izkoristili za raziskovanje otoka in bili nad številnimi možnostmi, ki jih Mali Lošinj ponuja, navdušeni. Ogromno poti poteka tik ob obali in pohodnikom ponujajo osupljive razglede. Povzpeli smo se tudi na bližnje vzpetine, na Monte Baston in do cerkve sv. Ivana. Vse skupaj smo  prehodili skoraj 50 km.

V hotelu so nas kuharji razvajali z odlično hrano in pestro ponudbo. Da se kilogrami ne bi preveč kopičili, je vsako jutro poskrbela Nuška, ki je z jutranjo telovadbo prebudila naša telesa.  Po sprehodu se je prileglo plavanje v bazenu z ogrevano morsko vodo, ali pa sprostitev v wellness centru hotela. Najpogumnejši so zaplavali tudi v zunanjem bazenu in se tako pošteno ohladili.

Zadovoljni in polni energije smo se v soboto popoldan vrnili domov. Niti sneg, ki nas je presenetil, nam ni mogel vzeti zadovoljstva zadnjih dni.

 

Zapisala: Vanda

Fotografije: Milena, Tatjana in Stane

Filmček: Stane