Meddruštveni pikado turnir

 

20. 05. 2022

 

Društvo upokojencev Vrhnika je v četrtek, 19. 5. 2022, organiziralo pikado turnir za društva upokojencev Območne zveze  notranjskih upokojencev (Loška dolina, Bloke, Rakek, Cerknica, Logatec, Vrhnika, Log Dragomer, Rovte). Povabili smo tudi ekipi Društva invalidov Vrhnika. Sodelovali so DU Loška dolina,  DU Rovte, ŠD Baron Logatec, DU Vrhnika  in DI  Vrhnika.

V prijetnem sončnem vremenu so se začeli kmalu po osmi uri zbirati tekmovalci in tekmovalke in se podprli z dobro malico, ki so jo pripravile vrhniške pikaderke. Glavna organizatorja, Milena in Andrej Velkavrh,  sta pripravila vse, kar je potrebno, da so se tekmovalke in tekmovalci dobro počutili. Izkazala sta se, kljub temu, da sta imela kar nekaj skrbi, saj sta bila prvič v taki vlogi. Čestitke in hvala jima  za dobro opravljeno delo. Pri organizaciji so pomagali vsi, ki redno trenirajo pikado, zato tudi njim hvala za opravljeno delo.

 Njihov  moto je sicer druženje, a ko se prične tekma, bi vsak bil rad najboljši, zato je tekmovanje napeto in zanimivo. Vsak ima svoj način, kako se koncentrira, da bi ja puščica zadela sredino, kar prinaša največ točk. Po »napornem«  tekmovanju so vsi ostali na zasluženi malici in na prijetnem druženju v senci mogočnih lip. Nagrade so prispevali donatorji: Žganjekuha Kržič, Pekarna Adamič, Avto moto klub Bojc Racing in DU Vrhnika. Vsem donatorjem in vsem, ki ste kakor koli pomagali, da je tekmovanje in druženje potekalo  nemoteno in v prijetnem vzdušju, se iskreno zahvaljujemo. Veseli smo, da nam je po dveh dolgih letih zaradi prepovedi druženj (korone) uspelo zbrati kar preko 50 tekmovalcev in spremljevalcev.

 

Rezultati: 

Ekipno ženske:                              Ekipno moški:

  1. mesto Rovte                            1. mesto Lož
  2. mesto Vrhnika                         2. mesto Vrhnika
  3. mesto Lož                                3. mesto Logatec
  4. mesto Logatec                        4. mesto Rovte 
  5. mesto   DI  Vrhnika

 

Posamezno ženske:                      Posamezno moški:

  1. Ivanka Koprivc       657             1. Žnidaršič Tone   795
  2. Milena Velkavrh     644             2. Šumrada Franc  778
  3. Valerija Ambrožič  620             3. Borić Nedo         740

 

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo!

Zapis: Elica Brelih, Milena in Andrej Velkavrh

Foto:  Željko J.