Prostovoljke in prostovoljci  DU Vrhnika  v prvih sedmih mesecih zelo aktivni

 

 

Prostovoljke Društva upokojencev Vrhnika  obiskujejo jubilante (okrogle devetdeset let in več), bolnike in starejše od 69 let, s katerimi opravijo kratko anketo o tem, kaj pričakujejo in kaj želijo od prostovoljk. Tako so v sedmih mesecih opravile 512 obiskov po domovih v celotni občini, obiskale 54 naših članic in članov, ki so praznovali 90 ali več let življenja. 

Še posebej so se pripravile na obisk za 101. rojstni dan gospe Marije Novak. Sestavile so mini zborček, ki ga je spremljal na harmoniki Tone Kogovšek, povabile s seboj našega fotografa Leona Novaka, kupile lep šopek in polne dobre volje odšle čestitat slavljenki.

Kmalu so ugotovile, da je gospa zelo vesela obiska, pela je z njimi in se veselo nasmihala v pogovoru. Računale so, da se bodo zadržale le kratek čas, a druženje je bilo tako sproščeno ob prigrizku in soku, da so ostale nekaj več časa. Gospa Marija se jim je za presenečenje zahvalila in želela, da jo še večkrat obiščejo. V tem času so obiskale tudi nekaj bolnikov, priskočile na pomoč pri nabavi hrane in zdravil  s prevozom.  V spomladanskem času so razvozile tudi 50 humanitarnih paketov. To je le nekaj najpomembnejših opravil, poleg tistih krajših obiskov, razgovorov in druženj, ki jih starejši še kako potrebujejo. Nekaterim je pomembno, da sedejo skupaj na kavico, da se lahko razgovorijo, da jih nekdo posluša in imajo lepši dan, teden ali še kaj več. Prostovoljstvo pa daje tudi prostovoljkam zadoščenje, da opravljajo družbeno koristna dela, ki jih notranje bogati. Ker se starejši radi tudi družijo, vsako leto organiziramo družabno srečanje, kjer poskrbimo za prijetno glasbo in kosilo ob klepetu z znanci in prostovoljkami. V septembru pa se bodo spet začele številne dejavnosti, med katerimi naj izpostavim pohode vseh skupin, splošno telovadbo, pikado, balinanje, šah, izlete, delavnice…, kar vse pripravljajo in vodijo prostovoljke in prostovoljci. Pridite k nam, pozanimajte se, kaj bi bilo za vas, veseli vas bomo. Na voljo smo vsako sredo in petek od 9.00 do 12.00. Vsem, ki ste se našemu obvestilu o članarini odzvali, se iskreno zahvaljujemo.

Elica Brelih