Članice in člani DU Vrhnika obiskali Dom upokojencev Vrhnika

 

08. 12. 2022

 

Vsako leto DU Vrhnika s prostovoljkami  pripravi darilne pakete za članice in člane,  starejše od 80 let in jih pred novim letom razdeli. 

Tako obiščemo tudi naše starejše po Domovih upokojencev Vrhnika, Logatec, Cerknica, Postojna, Ljubljana in Črni Vrh. V Domu upokojencev Vrhnika pa za popestritev nastopi še naš Pevski zbor z izbranimi pesmimi ob spremljavi harmonike. Stanovalci Doma zelo radi zapojejo z zborom.

Nato se pojavi še dedek Mraz, ki razdeli darila. Tistim pa, ki ne morejo priti v dvorano, prostovoljke odnesejo darila po sobah.

Dedek Mraz se je s svojimi pomočnicami letos še posebno potrudil z izbranimi besedami pozdraviti poslušalce, a ker je imel težave z očali, je prosil pomočnico Marto, da je prebrala pozdrav in voščilo:

»… Vsako leto s svojimi pomočniki opravim svoje poslanstvo: da vsaj malo ustavim čas in spodbudim ljudi, da si izrečejo prijazne besede, da bi bili optimistični, da bi se družili in se spominjali prijetnih dogodkov, predvsem pa,da bi vam zdravje služilo…« (Avtorica teksta Marta R.)

Po obdaritvi pa prostovoljke ob kavici in piškotih poklepetajo s prisotnimi. 

 

Zapisala: Elica Brelih

Slike: Leon Novak