23. 11. 2023

Z avtobusom smo se odpeljali preko Podlipe in Smrečja do kraja Žiri, kjer smo pričeli z današnjim pohodom. Bilo je precej hladno, vendar sončno vreme. Najprej smo morali poskrbeti, da nas ne bo zeblo in iz nahrbtnikov vzeti rokavice in kape. Nato pa smo se počasi odpravili našemu cilju naproti. Pot je bila dokaj strma, zato so se naši pogovori na vsake toliko časa ustavili, saj smo morali naše moči malo varčevati, da pridemo do želenega cilja. Ko smo prišli do gozdne meje, je bilo potrebno hoditi pazljivo, saj je listje že odpadlo, pod njim pa vse mogoče, od češarkov do vejic in kamenja. Kar nekaj truda je bilo potrebno, da smo prispeli do koče, kjer smo imeli postanek.

Ker koča med tednom ni odprta, se je naš vodnik Jože zelo potrudil in uredil, da je bila  odprta in topla. Ko smo se okrepčali, smo imeli obvezno slikanje pred kočo, nato pa smo se odpravili naprej. Med potjo smo lahko opazovali okoliško hribovje, v daljavi pa Grintovec, Kočno, Storžič, Triglav, itd.

Zelo lepo je bilo pogledati tudi drevje, ki je bilo oblečeno v ivje. Malo je bilo še vzponov, nato pa smo se le pričeli spuščati proti Žirem, kjer nas je pričakal avtobus, ki nas je popeljal nazaj proti Vrhniki. Bil je naporen, vendar zelo zanimiv pohod v lepem sončnem in hladnem vremenu.

Zahvala gre Metki za organizacijo in seveda Jožetu, ki nas je popeljal po tej nam neznani  poti.

Zapisala: Cvetka

Slike: Marjetka in Andrej

Film: Stane